vineri, 27 martie 2015

A.N.P. HANGOVER !

Sursa: www.snlp.ro

ANP HANGOVER: De la Harry Potter la Marea Mahmureala... bugetara

The Hangover Film series"Vrem sa dam dar n-avem lege. Avem lege dar n-avem ordin. Avem si ordin (alfel aveam proteste si stricam rima) dar acum n-avem buget. Sa nu cumva sa cereti bani. Ba nu, haideti ca am gasit ceva buget si dam o parte; emiteti decizii! De fapt, stati ca nu mai dam; anulati deciziile! Asta e..."

Ca la nebuni. Balmajeala de mai sus pare sa fie fara rost, desprinsa din celebrul film amintit in titlul articolului. Totusi este o sinteza a modului in care MJ si ANP au gestionat pana in prezent cele mai importante asteptari ale salariatilor din penitenciare din 2009 incoace. Primul an din ultima jumatate de deceniu in care lucrurile ar fi trebuit sa fie bune si la noi in sistem, pentru personal.

Blamati de presa prea sensibila la conditiile de detentie insuportabile pentru actionari si alte VIP-uri, tratati drept gardieni de puscarie, imbracati cu ce-apucam, dotati cu armament din '60, lucrand in conditii identice cu cele de detentie, platiti doar cu o parte din drepturile avute in 2009, muncind sute de ore suplimentare anual fara compensare, am cautat inca din 2010 o mica reparatie morala dar in primul rand legala care s-a materializat in ianuarie 2015 si nu prin grija alor nostri.

Actele normative prin care s-a impus plata majorarilor salariale pentru munca in weekend, sarbatori, si pentru misiuni speciale, precum si cresterea salariilor in zona medicala si de asistenta sociala cu 100 de lei, sunt in vigoare din decembrie 2014! Mai avem 4 zile si suntem in luna aprilie, iar in sistemul penitenciar nimeni nu a vazut un ban, conform acestor legi. Am vazut doar ezitari si trageri de timp, retractari si un dialog iritat, deranjat cu nuante ermetice in ultima perioada. Am cerut detalii si documente, am vrut dovezi ale demersurilor insa l-am primit pe Trahanache. "Aveti putintica rabdare!". Am avut. Nu mai avem. Pentru ca rabdarea noastra este rasplatita cu interpretari ca nu se poate. Nu mai asteptam alte interpretari. Ne apucam de treaba in stilul nostru. De luni! Weekend placut, dragi sefi. Ultimul linistit pe care vi-l permitem.

Pentru ca ne pasa de acest sistem, ceea ce doare mai rau este faptul ca realizam nivelul de relevanta pe care sistemul penitenciar il are in schema de valori a justitiei. Atat de corecte sunt relatiile institutionale intre ordonatorul principal si cel secundar incat cel secundar (ANP) anunta si dispune plati dupa care cel principal (MJ) anunta ca platile nu se pot face, iar secundarul trebuie sa retracteze, jignindu-si salariatii. Ne trezim ca dupa un dus rece si ne dam seama ca pierdem timp cerand ANP sa dialogheze. ANP nu are nicio vina. Ar avea vina daca ar avea relevanta. Dar asta se castiga prin asumare. Sa nu cumva sa credeti ca documentele de mai jos le-am primit de la ANP ca informare (cu o singura exceptie).
Dragi manageri si ordonatori, a ignora asteptarile legitime ale propriului personal fara a avea macar responsabilitatea de a asuma erori si a dialoga, nu denota respect ci oportunism si conservare de pozitii, iar asta se sanctioneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu