miercuri, 1 iulie 2015

S-a aprobat mărirea normei de hrană şi de echipament !

Captura de ecran din 2015.06.30 la 19.36.49Sursa: www.snlp.ro

Actualizarea valorilor normei de hrana si echipamentului aprobata de guvern

Salariatii din sistemul administratiei penitenciare vor beneficia de actualizarea cu rata inflatiei a valorilor normelor de hrana si de echipament, la nivelul anului 2015, noile reglementari intrand in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2015. In pregatirea aplicarii acestei ajustari ANP a initiat demersuri prin solicitarea fondurilor necesare la rectificarea bugetara care urmeaza. Se preconizeaza cresterea valorii normei de hrana cu 3 lei pe zi si a valorii echipamentului cu aproximativ 100 lei pe an. Asteptam publicarea ordonantei pentru a observa concret modul de acordare a acestei cresteri care cel mai probabil se va aplica incepand cu data intrarii in vigoare a actului normativ, nu retroactiv.

"Valorile normelor de hrana si de echipament cuvenite personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, actualizate la nivelul acestui an. Guvernul a stabilit cadrul legal care va permite actualizarea cu rata inflației a valorilor normelor de hrană și de echipament pentru personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, la nivelul anului 2015. Noile reglementări vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2015. În acest scop, Executivul a aprobat o Ordonanță de urgență pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.
În prezent, valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament sunt menținute la nivelul celor din luna iunie 2010, nefiind acordate la valorile actualizate cu evoluția indicelui prețurilor de consum din perioada iunie 2010-iunie 2015.
Noile reglementări stabilite astăzi de Guvern vor fi puse în aplicare de către instituțiile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit prevederilor OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și OG nr. 51/1994 privind drepturile de echipament și materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională."
"Informații suplimentare:
În anul 2010, începând cu 3 iulie, potrivit prevederilor Legii nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament au fost diminuate cu 25%. În anii 2011 și 2012 au fost întreprinse demersuri legislative pentru revenirea la valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament dinaintea intrării în vigoare a Legii 118/2010, fără însă a se atinge nivelul avut în luna iunie 2010. Ulterior, în 2013 și 2014, prin acte normative referitoare la stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar, valorile financiare ale normelor de hrană și de echipament au ajuns la nivelul celor din luna iunie 2010, anterior diminuării cu 25%.
Potrivit prevederilor OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și OG nr. 51/1994 privind drepturile de echipament și materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, valorile normelor de hrană și de echipament se actualizează periodic, în funcție de indicii prețurilor de consum publicați de Institutul Național de Statistică." Sursa: www.gov.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu